• In prijs verlaagd

Compleet Solax Hybride Systeem - 1 Fase

€ 4.807,94
€ 4.567,54 5% korting
Inclusief belasting (Deze 21% BTW krijgt u terug van de Belastingdienst)

Compleet hybride systeem, exclusief panelen.

SOLAX X1 HYBRID INVERTER
SOLAX TRIPLE POWER BATTERY
SOLAX TRIPLE POWER BMS SYSTEM

Volumekorting

Aantal Prijs U bespaart
2 € 4.339,16 Tot € 456,75
4 € 4.339,16 Tot € 913,51
Aantal
Levertijd 2 - 5 werkdagen

  • BTW terug voor Solar Artikelen BTW terug voor Solar Artikelen
  • Betaling via Ideal, Pin of Contant Betaling via Ideal, Pin of Contant
  • Bezorging in Nederland en België Bezorging in Nederland en België
  • Gratis Afhalen Gratis Afhalen
  • Bel voor levertijden Bel voor levertijden

Thuisaccu met zonnepanelen, word ik volledig onafhankelijk?

Thuisaccu interessant?Volledig onafhankelijk worden van het net. Vele fabrikanten lanceren op dit moment hun thuisaccu zodat opgewekte stroom niet in het net verdwijnt, maar netjes wordt opgeslagen in de accu. De meeste stroom wordt namelijk verbruikt in de morgen en in de avond. En dat zijn de momenten waarop de zonnepanelen het minste doen. Door opgewekte stroom op de dag op te slaan in de thuisaccu, kan men bijna onafhankelijk van het net worden.

Is een thuisaccu interessant met zonnepanelen?

In Nederland kennen we de salderingsregeling. Dit betekent dat opgewekte stroom dat overdag wordt teruggeleverd verrekend kan worden met stroom dat ’s avonds wordt verbruikt. In feite is het stroomnet dan te zien als accu. Zolang deze salderingsregeling zal bestaan is het voor de meeste Nederlanders niet interessant om een thuisaccu aan te schaffen, tenzij je gewoon streeft naar onafhankelijkheid. Maar mocht de salderingsregeling afgeschaft worden, dan wordt de thuisaccu zeker interessant. De terugverdientijd zal dan bepaald worden door het tarief dat voor teruglevering zal worden betaald.

Kan ik met een thuisaccu volledig onafhankelijk worden?

Helaas is het in ons klimaat niet mogelijk om volledig onafhankelijk te worden. Het grote probleem vormen de maanden november tot en met februari. De zonnepanelen leveren dan te weinig capaciteit om de thuisaccu voldoende op te laden. Met een accu zal een maximale onafhankelijkheid van circa 80% behaald kunnen worden.

Maar in het Zuiden van Europa zoals Spanje, Portugal en Zuid Frankrijk is dit zeker een goede optie.

Als u de winter maanden in het Buitenland verblijft werkt deze optie wel uiteraard.

Kan ik onafhankelijk worden indien ik een grote thuisaccu aanschaf?

Nee, de onafhankelijkheid wordt meer bepaald door de capaciteit van de zonnepanelen dan de capaciteit van de thuisaccu. Onderstaande figuur geeft aan dat je zelfs met een thuisaccu van 10 kWh en een zonnepanelencapaciteit van 10.000 WP maximaal 80% onafhankelijk kan worden. In dit voorbeeld moet dan wel iedere dag een gelijkmatige opbrengst zijn van de zonnepanelen. In de praktijk is dit in de donkere maanden niet het geval. Meestal komt men uit op 60% onafhankelijkheid maximaal. Maar ook dit hangt af van uw specifieke situatie.

% onafhankelijk met thuisaccu

--

--

HYB-1

Downloaden

SOLAX X1 / X3 HYBRID INVERTER

Downloaden (1.42M)